Torsdag

Okej, seminariet var inte jättehemskt men jag har ett till imorgon.. Orka. Åker ut på landet och äter lite mat, ska plugga också. Hejdå!




Frukost


Andas ut

Usch, hemsk dag. Har suttit med 9 frågor om Aralsjön till ett seminarium imorgon som har tagit mig ca 6 timmars oeffektivt pluggande.. Och det var inte ens jätteoeffektivt, utan bara lite. Det var så sjukt jävla svårt men nu har jag iallafall mailat in dem. Mår lite illa inför seminariet imorgon... ärligt talat.

Runt tre tyckte jag att jag var värd en pluggpaus så jag cyklade ner på stan för att köpa ett bananfodral och gissa vem jag sprang på på stan då? det var maja! vi gick till waynes och fikade. möms.

Nu har jag varit och handlat lite mat. Behöver seriöst lite tips på lätt mat, är sjukt trött på pasta..


Stockholm

Hittade inget igår. Köpte bara lite träningskläder som jag inte ens orkar visa :) Trots det hade jag världens mysigaste dag med Alex.


Snerikes

Blev våldgästad av fyra tjejer och Jonte igår. Jag skulle stå för förfesten och så här såg det ut efter att Malin och Alex tömt sina väskor...


Up and away!

Drar till Stockholm med Alex nu. pusss


Hjälp!

Seriöst, jag blir så stört jävla rädd varje gång jag får reklam i brevinkastet. Hjärtat stannar nästan för en sekund för jag tror alltid att det är någon som har gått till fel lägenhet eller att det är en inbrottstjuv. TUR att jag alltid har låst... Shit, fan vad mesig jag är.

Har precis avnjutit en extremt lyxig middag (pasta & bacon) och nu ska jag plugga lite. Har varit på friskis och tränat lite också, duktig jag är. Imorgon drar jag och Alex till Stockholm. Här ska det spenderas!


Möms!

Är hemma hos mamma och pappa igen. Har precis ätit oxfilé och det är så jävla skönt (och gott) att äta riktig mat! Älskar att inte behöva laga mat, att inte behöva äta nudlar/bacon/köttbullar/korv osv. och att inte behöva diska! Mmm, ska börja äta hemma oftare.

Om några timmar ska jag till ishallen och träna lite. Känns som att det kan behövas men hoppas jag inte har allt för ont i ljumskarna imorgon. Time will tell.


What are the implications for addressing climate change?

Pluggar lite till världens jobbigaste seminarium som jag ska ha på fredag (?). Det börjar hoppa runt engelska ord i mitt huvud.. Dags att äta frukost?


2008


Anybody could have told you right from the start that It’s all about to fall apart

 
Fast misstolka mig inte nu. Jag tror att jag för en gångs skull har hittat någon annan som gör mig glad på riktigt.

Döda mig..

UPPSALA UNIVERSITET

Kulturgeografiska institutionen

Samhällets geografi A

Höstterminen 2010

Ansvarig lärare: Ann Rodenstedt ([email protected])

 

Seminarium: Migration och miljö

 

Litteratur

 

Bates, D. (2002) ”Environmental refugees? Classifying Human Migration Caused by Environmental Change”, Population and Environment 23 (5), ss. 465-477.

 

Reuveny, R. (2007) “Climate change-induced migration and violent conflict”, Political Geography 26 (6), ss. 656-673.

 

Artiklarna finns att ladda hem via universitetsbiblioteket. Gå till www.ub.uu.se och klicka på Tidskrifter A-Ö. Skriv in tidskriftens namn (t.ex. Population and Environment), klicka på ”hämta fulltext” och sök sedan upp artikeln efter dess volym och nummer, t.ex. 23 (5). 

 

OBS! Detta kräver att du är ansluten till universitetets datanät! Om du inte hittar artiklarna, hör av dig till mig i god tid.

 

Instruktioner

 

Syftet med detta seminarium är att ge ett tydligt exempel på relationen mellan befolkning och miljö, alltså hela kursens tema. Det exempel vi kommer att använda är ganska så extremt, nämligen så kallade ”miljöflyktingar”. Miljöproblem anges allt oftare som orsak till ofrivillig migration och vissa menar att miljöförändringar kan komma att få stor betydelse för framtidens migrationsströmmar. Samtidigt påverkar dessa människors flyttningar också miljön på olika platser.

 

Seminariet kommer att ta upp två olika teman. Det första behandlar definitionen av miljöflyktingar medan det andra fokuserar på eventuella konsekvenser av migrationsströmmarna.

 

Inför seminariet ska du förbereda dig genom att läsa artiklarna och fundera på nedanstående frågor (se nästa sida). Skriv ner stolpar och egna tankar och ta med dig anteckningarna till seminariet. Aktivt deltagande är en förutsättning för att få godkänt.

 

Du ska också tillsammans med en kamrat leta reda på ett eget exempel på miljörelaterad migration som ni kan presentera muntligt på seminariet (kortfattat, max fem minuter). Er presentation ska utgå från följande:

 

 

·         Beskriv kortfattat ert exempel utifrån kontext, migrationsström, orsaker

·         Fundera över hur ni skulle placera in den på skalan frivillig/ofrivillig (avseende både valet att migrera och möjlighet att välja destination)?

·         Fundera över möjliga konsekvenser av ditt exempel. Hur drabbas individer, sändarland/område och mottagarland/område?

Tips: Utgå från ett reellt miljöproblem.

 

 

OBS! Skriv upp ert valda exempel på listan på kursens anslagstavla, och undvik att välja samma exempel som någon annan!

 

 

Frågor att fundera på när ni läser:

 

1.      Vad är en ”miljöflykting”? Hur skiljer sig en miljöflykting från en ”vanlig” flykting[1]?

 

2.      Dikotomin frivillig/ofrivillig migration är vanligt förekommande inom migrationsforskningen men också problematisk, inte minst vad gäller miljöflyktingar. Varför?

 

3.      Hur kommer utvecklingen se ut framåt avs. miljöflyktingar i olika delar av världen (enl. författarna)? (antal personer, orsaker, … etc.) Vad beror ev. skillnader på?

 

4.      Hur menar Reuveny att miljörelaterad migration hänger samman med konflikter?

 

 

Vi ses!

 

/ Ann Rodenstedt



—         [1] En flykting är en person som befinner sig utanför landet där personen är medborgare till följd av en välgrundad fruktan för förföljelse på grund av ras, nationalitet, religiös eller politisk uppfattning, och på grund av denna fruktan inte kan eller vill begagna sig av detta lands skydd (FN, 1951 års flyktingkonvention med tillägg 1967)

—          


Pluggkväll

Åååh, jag var så himla duktig på excel idag! Gjorde bara fel 10 gånger istället för 40! Håller på och skriver en rapport nu och har till och med snitsat till det med lite diagram och sånt. Känner mig duktig :))

Nu är hemma hos mamma och pappa, skönt att få äta lite riktig mat. Pluggar lite och när rapporten är klar ska jag fortsätta att skriva lite på grupparbetet. Känner inte för att göra något idag så då kan jag lika gärna vara hemma och göra klart lite saker men om ett tag ska jag och mamma åka och handla och sen åker jag tillbaka till mig.

La nyss över lite bilder från mobilen. Det typiska studentkylskåpet?!


Thank god it's friday

Ska bege mig mot skolan för att (ännu en gång) förnedras av excel.


Kungar av Tylösand?

Sitter och kollar på SVTdebatt och just nu handlar det om kungar av tylösand. Någon som sett det?

Först vill jag säga att kvinnan från hjärnfonden ser så jävla tråkig och bitter ut. Visst, hon har rätt i det mesta hon säger men hon ser ju så jävla grå ut. Och Nemo är snygg. he he. Jocke borde växa upp, han är fan 23.

Men åter till programmet. Seriöst, vad är det för något!? Lite likt paradise fast 10 gånger värre. Borde inte deltagarna tänka på vad det sänder ut för signaler om dem, hur de påverkas och hur de agerar?  Urk på kanal 5. Det spårar ur, även fast det är ganska underhållande.

Såg gårdagens avsnitt på kanal5play. De skulle tydligen ha en hemmafest i sin villa och gick ut och delade ut flyers som inbjudningar på stranden i Tylösand. Ganska roligt att vi låg på den stranden, just då, precis den dagen. Och klart vi fick en inbjudan! Gratis alkohol och jacuzzi (och medverkan av ett filmteam från kanal 5) men vi var lite för coola och classy och åkte till Göteborg och festade istället.


Bästa stranden i Sverige, utan tvekan.


After beachen. Guld


Nytt!

Haha så jävla fail. Igår när jag kom hem med mina köttbullar gick det upp en ljus för mig. Jag har ju ingen stekpanna! Hade tänkt cykla till ikea för att köpa en idag men mamma ringde precis när jag hade slutat och frågade om vi skulle luncha någonstans, så jag sa att vi skulle äta på ikea så att jag skulle kunna köpa en stekpanna samtidigt när vi ändå var där. Sagt och gjort, nu äger jag både en stekpanna, stekspade och två andra köksgrejer. Det blev ett par doftljus och lite annat också.


Torsdag

Vaknade nyss efter en två timmar lång powernap. Vad fan hände där? Fast bra ändå, nu orkar jag nog plugga lite.


Idag har jag fått bevis för hur sjukt jävla dålig jag är på programmet excel. Vi hade övningar om befolkningdemografi och jag var helt värdelös. Kunde inte skriva formler, fick fel data och siffrorna hoppade runt. Jag var den där dåliga tjejen som inte kunde ett skit. Som alla tyckte var trög i huvudet och som alla fick hjälpa. ..Typ.




Trött

Ojojoj! Drog iväg till friskis och körde ett flex/intervallpass. Är sjukt trött i musklerna så nu kommer jag sova hur bra som helst. Justja, sova var det. börjar 8 imorgon...

Gick ner till ica och handlade lite nödväntigheter för ungefär en timme sedan. Suddiga bilder är grejen.

Och batteriet i min dator brinner snart upp. skönt med lite värme


Tisdag

SHIT vad trött jag var imorse. Helt sjukt! Hatar dessutom att de håller på att bygga om i huset. Vaknar halv 8 varje morgon av att de börjar borra. Har varit i skolan och lunchat asiatiskt med mamma. Nu ska jag ta en nap på 5 min och åka ner på stan och fika.


Har haft...

...en jättebra kväll med emma och alexandra. Vi hamnade på Snerikes, precis som vi trodde.




Just nu dör jag lite inombords av känslor. på riktigt


Män, bli som Bruno Mars.


Produktiv

Är lite produktiv och öser upp ett till inlägg när jag ändå är i farten. Kom nyss hem från ekonomikum och nu sitter jag och äter chips och dricker saft. Har varit på världens mest meningslösa föreläsning om miljögeografi. Alla vet väl att man ska källsortera, panta burkar osv? Fast den hade nog inte varit lika meningslös om vi inte hade fått alla anteckningar klara redan. Snäll föreläsare, hon var så söt.

Nu ska jag dra mig iväg mot tv4-huset på möte och sen ska min syster sätta saxen i mitt hår. Hoppas jag inte är flintis när jag kommer hem igen. Alex vill tydligen dra till snerikes ikväll så det kanske blir lite förtäring av alkohol. 
 
Nu ska jag gå ner till min cykel :) Au revoir!




Tisdag

Blev så trött imorse när blogg.se inte fungerade. Var dessutom dyngsur efter att ha cyklat till pappas jobb i regnet och hade inte ätit något. Bra morgonhumör :) Skulle plugga innan jag cyklade till skolan men jag måste ju vara totalt handikappad, för det går inte. Aldrig någonsin. Om jag kommer klara tentamen? ..nej.

Såg dessutom ut som en liten barnrumpa. gulligt


Segt

Seg dag. Har bosatt mig i stan, varit på en tre timmar lång sjukt svår föreläsning och fikat med Alex. Har ont i ljumskarna sen igår, aj.
Dags att plugga urbanisering, au revoir.


Söndag

Ljuvliga söndag. ...eller nähä, inte.
Ärligt talat förstår jag inte vad jag gör om dagarna, dom flyger ju bara förbi.. Känns ju sådär med tanke på allt jag borde göra. Jag har sinnessjukt mycket att ta igen i skolan men jag kan inte koncentrera mig här hemma, det går inte. Tror jag ska packa ihop lite saker och bo i stan ett par dagar.
Men jag har iallafall röstat! Kom att tänkte på att jag är 23 nästa gång jag får göra det... gammalt.

Jag ligger och läser lite om urbanisering och stadsplanering också men jag är ju så jävla oeffektiv. Nej, nu drar jag på mig träningskläderna och tar bilen till ishallen istället. Lite fys och lite skridskor, tror jag kan behöva det.



Reccegasque

Hann inte uppdatera något igår, var stressad som fan. Gick i skolan mellan 10 och 12 och sen skyndade jag mig hem för att börja fixa mig. Gasquen började halv 4 så jag mötte upp Alex, Maria och Maria ungefär tjugo över tre. Vi tågade iväg med Värmlands i regnet (mina lockar försvann och håret förvandlades till svinto)  till universitetsaulan. Tal och orkester i all ära, det kändes så jävla högtidligt och allt var så fint. Efter en timme gick vi tillbaka till nationen och åt trerätters med fördrink, öl, snaps, vin och baylis. Satt med sjukt roliga människor och min bordsherre var så härlig. Hade inga förväntningar på gasquen men seriöst, jag hade en otroligt rolig kväll och jag vill lätt uppleva den igen. Det var så annorlunda och så himla roligt, god mat också! Ni som är reccar nästa år, gå på gasquen. Ni kommer inte ångra er. Och ni som inte var på gasquen igår, ni missade definitivt något.  :)




























Öland

Nu kommer det lite bilder från Öland. (De två sista från Vimmerby)

Grupparbetet gick ut på att alla grupper fick en varsin by så bussen droppade av oss på lite olika ställen runt om på Öland och plockade upp oss igen efter tre timmar. Vi skulle forska om byn, vad som hänt kulturgeografiskt och naturgeografiskt de senaste 100 åren. Riktigt kul var det! Vi fick byn Kastlösa så det kommer många bilder där ifrån. De ska vara till vårt arbete men jag hade fel inställning på kameran så allt är suddigt..









































Because of you...


...I'll never stray too far from the sidewalk

...I learned to play on the safe side so I don't get hurt

...I find it hard to trust not only me, but everyone around me

...I tried my hardest just to forget everything

...I don't know how to let anyone else in

...I am afraid

Vimmerby

Kass uppdatering, jag vet.
Har spenderat ett par dagar på Öland med min klass och nu sitter vi på bussen hem. Känner mig jättesocial när jag är vaken men sitter och leker med min dator medan hälften leker tråkiga busslekar och resten sover. Just nu vill jag bara hem, är så jävla trött.
Jobbig dag i tisdags, vi utforskade hela Ölands södra del. Spöregn och sjuka vindar, behöver jag säga mer? Mina små händer och fötter dog! När vi var längst nere vid fyren Långe Jan blåste det så mycket att vi kunde luta oss mot vinden. Älskar höstväder, det är för underbart..  På kvällen var det fladdermusjakt och vi hittade inte ett skit. Ska nog börja jaga män istället..

Igår var det bättre! Vi kollade på grå borg och sen började vi på våra grupparbeten. Mer om det sen.

Vi lämnade vimmerby för någon timme sedan. Hittade en fin mur till kyrkan där som jag ville prova sitta på. Rolig tjej


Saluhallen

Fick ÄNTLIGEN spendera lite tid med alla mina finaste tjejer. Bra kväll igår, verkligen.


Glad

Det finns en bok som jag måste ha, som har varit slut i hela uppsala. Beställde den på internet men den visade sig vara slut där också. Fan tänkte jag, hur ska det gå nu... tills mamma hittade en annons på en begagnad bok, för bara hundra kronor! Lycka, sparde in 400.


Frukost



Idag är det jag som är nyttiga tjejen.... eller inte. Åt lite godis nyss också, gott.

Igår var det en mysig idag. Träffade som sagt Cornelia på stan och sen blev vi joinade av Maja. Efter ett par timmar skiljdes vi åt och jag cyklade hem med mina pistols i en kasse hängandes på styret. Trampade förbi Palermo där Tobar och Jobs satt så jag tog en en paus där med dem. Tomkin och höök kom också. Hängde med dem ett par timmar och sen köpte jag middag på donken och åkte hem. Spenderade kvällen med Henrietta, gullfisen.


Pistols

1299 kronor fattigare men det var det fan värt




Fredag

Skönt med lite helg, fast nu när jag tänker efter känns det inte ens att det är helg. Har så korta dagar, idag gick jag mellan 10 och halv ett. Hade seminarium på morgonen och sen gick vi till Geocentrum för att kolla på lite kartor inför Öland. 
Ska snart dra mig ner mot stan för att träffa Cornelia men jag måste städa lite först. Allt från förfesten igår står kvar på bordet så det är bara att ta tag i skiten. Bra kväll förresten. Shotsen flödade, minst sagt! Men kanske var det natten som var bäst, vet inte :)))) babe


Stocken it is


Lite lunchbilder från igår!









Är sämst.

Borde vara på föreläsning nu, men är jag det? nej.  Kom till ekonomikum precis kvart över, skulle ha hunnit perfekt men var min klass i den vanliga salen...? nej. Hade inget schema och visste inte var någon var. jag är sämst. sämst sämst sämst.

Vi ska på stadsexkursion vid ett, får tagga om tills dess. Ska försöka läsa in mig på skiten i boken du. fuuuuck





:)

fan vad bra jag är på att ragga.


Onsdag

Tja!

Har ju bott själv ett par dagar och det är så stört jävla skönt. Imorse ringde mamma och väckte mig. Hon saknar tydligen mig och tyckte vi skulle luncha och det passade ju mig helt perfekt, sparde ju in en frukost! ha ha...

Drog och käkade en trerätters, var lite sugen på att skära upp magen när vi hade ätit klart, var så sjukt jävla mätt. Har lite fina matbilder men jag har glömt sladden till mobilen hemma så ni kanske får se dem någon annan dag :)

Nu ska jag åka och kramas. hejdå!

Mår dåligt

Har ont i halsen, mår illa och min kropp är som en död fisk. Orka bli sjuk, så odags. Sitter och dricker lite svartvinbärsaft och äter chokladpinnar för att dränka mina sorger för att jag inte orkade gå med till norrlands.

Idag hade jag seminarium 8.00 och självklart lyckades jag försova mig. Det var så himla pinsamt, usch. Överväger att ställa dubbla klockor i framtiden...

 Förmiddagen spenderades med Alexandra och vi powerwalkade genom Uppsala. En hel mil blev det, inte fy skam! Vi väntar på våra easytones, Sen jäklar blir vi tighta. Jag cyklade även ner till F&S i Ekeby och gympade lite. Hurtigt! Så egentligen kanske jag mår som jag förtjänar, man ska ju inte träna när man inte mår bra. MEN blir jag bättre imorgon ska jag och alex prova träna på campus. Looking forward!


Igår

SHIT vad Linnros var bra! Mmmmmmmm. Trots att 25 är min favoritlåt så måste jag säga att genom eld var liiiite bättre live. Grymt drag, bra kväll.

Alex körde hårt med vernisagevinet. Sjukt bra box, ser ut som en handväska.









Come back

Ikväll ställde jag mig på isen som åkare för första gången på riktigt länge. Är sjukt trött i armarna. Teamåkning it is

Bilderna är från min sista show. Fina tjejer!

 








Tagga!

Ojojoj, det blev tre varv i spåret, alltså 7,5 km. Hade kunnat ta ett varv till om det inte var för mitt knä som just nu (och alltid annars också) är ur funktion. Kom hem, duschade och filade fötterna. Det var ett tag sen, mina hälar var ju inte de vackraste. Åkte till stan och skulle köpa lite saker men hittade inte något alls av det jag behövde.
Nu skulle jag behöva sova ett tag men det hinner jag inte. istället sitter jag och förbereder en grym frisyr! Den är inte allt för vacker just nu men den blir!  
Ska möta upp Alex om en och en halv timme. Oskar Linnros ikväll, awesome!




Hurtigt

Innan jag skulle sova igår låg jag och tänkte på alla saker jag skulle hinna med idag. Kom fram till att jag kommer stressa som fan och jag vill försöka plugga lite också, så idag ställde jag klockan på 9. Dags för att springa lite! Solen skiner och man skulle kunna tro att det är varmt ute men jag låter mig inte luras! Det är höst och säkert 5 grader. Långa byxorna och långärmat, skönt.


Ut med det gamla, in med det nya!

Orkar inte ta en bra bild. Lyssnar lite på If I had you med Adam Lambert och nu ska jag tillägna natten åt kompendiet "Krafter som format det svenska kulturlandskapet" kul.


Mot fyris!

Japp, ni såg rätt! Ska packa ihop min väska lite snabbt och bege mig mot kära gamla fyris. Ska träffa sofia och kolla på hennes företag! Sen blir det en föreläsning på ekonomikum om befolkningsgeografi.




RSS 2.0